KO JE ŽENA UPUCANOG SLOVAČKOG PREMIJERA ROBERTA FICA? Niko ga nije gledao voljenije od nje, a ovako ju je ZAVEO
Svetlana i Robert Fico, Foto: Koller Jan / ČTK / Profimedia

fatalna žena ranjenog slovačkog premijera

KO JE ŽENA UPUCANOG SLOVAČKOG PREMIJERA ROBERTA FICA? Niko ga nije gledao voljenije od nje, a ovako ju je ZAVEO

Slovački premijer Robert Fico je upucan na skupu u mestu Handlová i u teškom stanju je prevežen u bolnicu

Objavljeno:

Robert Fico je istaknuti slovački političar, a na poziciji premijera se nalazi od oktobra 2023. godine. Nije mu prvi put da se nalazi na toj važnoj funkciji, a svojim postupcima učestvovao je u nekoliko istorijskih momenata za Slovačku.

Fico je diplomirao pravo na Univerzitetu Komenskog u Bratislavi, nakon čega je započeo svoju političku karijeru. Godine 1992. pridružio se stranci SMER - socijalna demokratija (SMER-SD), da bi kasnije postao i njen lider.

Jedan od ključnih momenata u Ficovoj političkoj karijeri bio je izbor za premijera Slovačke. Prvi put je postao premijer 2006. godine, kada je SMER-SD formirao koalicionu vladu. Tokom svog mandata, Fico je bio poznat po svojoj politici fokusiranoj na ekonomski razvoj i socijalnu pravdu. Fico je takođe bio aktivan na evropskoj političkoj sceni, igrajući ključnu ulogu u slovačkom pristupanju Evropskoj uniji, koje se dogodilo 2004. godine.

Robert Fico se rodio i odrastao u radničkoj porodici u Topoljčanima. Do šeste godine je sa porodicom živeo u selu Hrušovani. Otac Ljudevit Fico je radio kao mašinovođa, a majka Emilija Ficova je bila prodavačica obuće. Fico ima brata Ladislava i sestru Luciju.

U braku gotovo 4. decenije

Robert i Svetlana Fico glasaju na izborima
Robert i Svetlana Fico glasaju na izborimafoto: Koller Jan / ČTK / Profimedia

Da iza svakog uspešnog muškarca stoji jaka i još uspešnija žena potvrđuje i priča slovačkog premijera. Naime, on je svoju suprugu Svetlanu upoznao još na studijama - oboje su diplomirali na Univerzitetu Komenski u Bratislavi. Deleći klupu, prvo su postali najbolji prijatelji, a onda je njihv odnos prerastao u pravu ljubav koja traje punih 36 godia.

Sudbonosno "da" izgovorili su 1988, a kruna njihove ljubavi je sin Mihala, koji je studirao na Ekonomskom univerzitetu u Bratislavi.

Svetlana je veoma ostvarena žena u svom poslu, jedna je od najtraženiji pravnica, a predaje i na fakultetu.

Potiče iz vrlo uglede porodice - njen otac je Jaromir Svobodan, čuveni češki pevač-tenor, pozorišni fotograf i multiinstrumentalista.

Podsetimo, premijer Slovačke Robert Fico upucan je juče u Bratislavi posle sastanka kabineta.

Bonus video:

01:03

NAJKOBNIJI ATENTAT U ISTORIJI ČOVEČANSTVA JE VEZAN ZA SRBE Antić: Tada je bilo 115 ubistva, stradali i važniji od Ferdinanda

(Espreso/Stil Kurir/I.B./Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.